Anyák napja orgona nélkül?

Mindenki tapasztalhatta, hogy az idei nyár meglehetősen korán, áprilisban beköszöntött! A hónap végére a Palatinus-tó, de a Balaton vízhőmérséklete is elérte a 20 fokot. Ilyesmire általában május közepén szokott sor kerülni.

Talán mondhatjuk azt is, hogy a klímaváltozás már odáig jutott, hogy kimarad a tavasz, mint évszak. Ha végiggondoljuk, lényegében így is van. Márciusban még hó esett, Dobogókőn még 20.-a után is maradt néhány centiméteres hóréteg. Erre április közepén, mindössze 1 hónappal az utolsó kifehéredés után már 25-26 fokot mérhetünk. A héten már mérhettünk 30 fok közeli, de az értéket meg nem haladó csúcshőmérsékletet is. Időkép szerint 29,6 fok volt Esztergomban, míg a saját mérőműszerünk csak 28 fokot mutatott.

Hőségre számíthatunk a továbbiakban is.

A természet is megsínyli ezeket a „nem mindennapi” hőhullámokat. Az orgona már április idusa után virágzásnak indult, így jogos a felvetés: Milyen lesz az Anyák napja orgona nélkül?

Már áprilisban virágzik az orgona

A tulipánok már rég elnyíltak, nárcisz már csak emlékezetünkben virágzik, a hóvirágot pedig már 2 hónapja magunk mögött hagytuk. Mi várható a folytatásban?

Cikázó villámok április 23-án, hétfőn.

A gyöngyvirág hamarosan ragyogni kezd, de a hőmérséklet tartós csökkenésére sem kell számítanunk. Májusban egyre gyakrabban lesznek zivatarok,az sem kizárt, hogy az évek óta elmaradt árvíz is megérkezik. De ez csak a jövő zenéje…

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!