Dobogókő fehérbe öltözött

Csúsznak az utak Dobogókőnél

Dobogókőn mintegy 5 cm hó hullott, de az Esztergom közigazgatási területén fekvő, 404 méter magas Vaskapun is foltokban hó képződött.

Kedden délelőtt térségünk több pontján váltott átmenetileg havas esőbe, magasabb pontokon havazásba a csapadék, de ahogy az várható volt síkvidékén megmaradó hó nem alakult ki.

Megjelent az első hó a Vaskapun

Esztergomban a 404 méter magas Vaskapu hegyen is megjelent az első hó. Ottjártunkkor borult, ködös idő volt a csúcson. Nagyjából 350 méteres tengerszint feletti magasságtól kezdve láttunk hófoltokat. A csúcson vizes hóval találkoztunk, mely az előrejelzés szerint holnapig el is olvad.

Ottjártunkat megörökítettük a Vaskapunál

Dobogókőn reggel óta havazik, ami fennakadásokat is okoz a közlekedésben – jelentette Bakos Norbert tudósításában az M1 csatornának. Hangsúlyozta, hogy akik, arra közlekednek, óvatosan tegyék, de érdemes elkerülni az útszakaszt. Továbbá hozzá tette azt is, hogy már járják az utakat a hókotró-sószóró autók, de ettől függetlenül még egyelőre csúszósak az utak. Ezen kívül arra hívta fel a figyelmet, hogy sokan még mindig nyári gumival járják az utakat, ezért nem volt meglepetés, hogy kisebb balesetek előfordultak. A téli gumi hiányának veszélyeiről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Csúsznak az utak Dobogókőnél
Csúsznak az utak Dobogókőnél (Kép: Bakos Norbert)

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!