Dobogókő napos időben is hó fehér

Dobogókő napos időben is káprázatos látványt nyújt, főleg hogy már 40 cm vastagságú hó borítja a tájat. Síelők, szánkózók hadával találkoztunk.

Jól járható a Dobogókőre vezető út

Február 24-én, szombaton napsütésben is megnéztük, hogy mi a helyzet Dobogókőn. Nem kellett csalódnunk, pazar, havas látvány tárult elénk, ráadásul az utak szárazak, jól járhatóak voltak.

Felérve még nagyobb hó várt minket, mindenfelé csúszkáltak, szánkóztak az emberek, de nem csak a gyerekek, látszóan mindenki élvezte a havat.

A kilátóban hideg szél fújt, de kárpótolt mindenért az a csodálatos látvány, amit a tiszta, napos időjárás nyújtott. Messzire és élesen el lehetett látni. A hegyek között csordogáló Duna meseszép volt.

Vastag hó borítja a tájat.

A hó mellett nagy méretű jégcsapokat is felfedeztünk.

Nagy méretű jégcsapok

Sokan kaptak kedvet a téli sportokhoz. A számtalan szánkó mellett síelőkkel is találkoztunk, ami nem véletlen, mert a nagy hó miatt már több mint egy hete üzemel a sípálya Dobogókőn.

Még néhány fotó a hóval borított tájról:

Visszafelé megálltunk a „Mi kis falunk” című magyar sorozatban csak „Pajkaszeg” néven megismert Pilisszentléleken. Teca kocsmáján kívül más látványosság is szemünk elé tárult.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!