Egyelőre csak epizódszerepet játszott a hó

December elején síkvidéken lehullott tíz centiméter hó, azóta viszont csak a hegyekben találkozhattunk kifehéredett tájjal. Egyelőre nem látni, hogy mikor érkezhet meg az újabb égi áldás. 

December első napjaiban 9-10 centiméternyi hó hullott térségünkben, mely csak néhány napig maradt meg. Akkor a csapadék mellé kemény fagyok is társultak, a zimankós hideg miatt elmaradt a december 4-i Dorog-Debrecen kupameccs is. (Igaz egy hétre rá bepótolták, a szünet pedig jót tettek a „Bányász” labdarúgóinak, hiszen legyőzték az élvonalbeli ellenfelüket).

Azután melegebb napok köszöntöttek be. December 13-án újra lehullott néhány centiméter hó a hegyekben (síkvidékre ezúttal csak a kiadós esőből jutott), de néhány napon belül el is tűnt a hóréteg. Azóta eltelt jópár hét és a tél kezdi megtalálni igazi formáját (beköszöntött a szürke, ködös idő, többfelé pedig zúzmara borítja a fákat), de a csapadék továbbra sem akar megérkezni.

A legújabb modellfutások szerint némi remény mutatkozik arra, hogy a január 18-19-i hétvégén lehulljon 2020. évi első hó. Bár számottevő csapadékra nem kell számítani, előfordulhat, hogy ideig-óráig újra kifehéredik a táj.

 

 

 

 

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!