Egyelőre megkímélte térségünket Ciara

Február 10-én, hétfőn délután érte el térségünket a Ciara elnevezésű vihar, mely letarolta Európa egyes részeit. Információink szerint Esztergomot és térségét egyelőre megkímélte az erős szél, de Komárom-Esztergom megye délebbi részein számtalan helyre riasztották a tűzoltókat.

Mint arról egy hete beszámoltunk, február 4-én elementáris erővel tört be hazánkba a sarkvidéki hideg levegő. Aznap  rengeteg faág tört le, Tokodaltárón közlekedési lámpa is kidőlt, Bajna és Bajót közötti útszakaszon kiszáradt fa törzse zuhant az úttestre.

Utóbbi helyszínre mi is elmentünk, de utat elzáró fa helyett már csak egy felborult vadászlest láttunk. Azt nem sikerült kiderítenünk, hogy már korábban ilyen állapotba került, vagy az építményt a szél döntötte-e fel. Mindenesetre akkor Esztergom-kertvárosban a Damjanich útra is kidőlt egy kisebb fa, de több kuka is felborult. Egyébként a múltheti károkról a Hídlap nevű regionális hírportál közölt részletes beszámolót. 

Már pénteken is arról szóltak a hírek, hogy hétfőn ezúttal nyugat felől tör be hazánkba az erős szél, mely a Balatont is kibillentheti. Be is bizonyosodott, hogy az erős fuvallatok el tudják fújni hazánk legnagyobb tavából a vizet (egyik oldalon vízhiány, másikon víztöbblet keletkezett).

Számítottunk arra, hogy hétfőn újabb viharkárok keletkeznek térségünkben. Kora délután sötét fellegek és szabályos, vihar előtti csend jelezte: valami történni fog. Kisvártatva elkezdett esni az eső, míg a fák a szél miatt hajlongani kezdte.

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy valahol fakidőlés, megrongálódott tető, vagy egyéb káresemény miatt be kellett volna avatkozniuk a Kisebb-nagyobb faágak ugyan letörtek, de térségünket egyelőre megkímélte Ciara!

Kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben látnak, hallanak viharkárokról, úgy osszák meg velünk az azokkal kapcsolatos híreket.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!