Heves zivatarokkal zárult a hőhullám térségünkben

Elárasztotta a víz a bécsi utat Dorogon
Elárasztotta a víz a bécsi utat Dorogon. A képet Hajdú Ákos készítette.

Július 23-án egy hirtelen kialakult cellából 20 mm-nyi csapadék hullott Dorogon, ám a java ekkor még hátra volt, ugyanis nem is sejthettük, hogy másnap még erősebb viharban lesz részünk.

Július 24-én, hétfőn már dél körül esett, majd délután 15 óra környékén jött a világvége: erős zivatarcella érte el térségünket. Ömlött az eső, majd délután 16:30-ig 39 milliméter hullott! A hőmérséklet reggel 7 órakor 19,7 °C, délelőtt 11 órakor már 30(!), míg délután 13:00-kor 24, 15:00-kor 29,  18:00-kor 20,2 volt.

Dorog hőmérsékleti diagramja 2017. július 24-re vonatkozóan
Dorog hőmérsékleti diagramja 2017. július 24-re vonatkozóan. 10 fokos hőmérséklet ingadozás volt reggeltől késő délutánig.

Reggel még semmi sem utalt arra, hogy így elromlik az idő: Gyönyörű napkeltében volt részünk, melyről felvételt is kaptunk:

Dorogi napkelte 2017. július 24-én
Dorogi napkelte 2017. július 24-én. Csapóné Tündi felvétele, köszönjük!

Délután jött az ítéletidő:  tegnap után újabb zivatar, újabb felhőszakadással. A Kenyérmezei-patak megduzzadt, az utak, parkolók megteltek esővízzel.

Elárasztotta a víz a bécsi utat Dorogon
Elárasztotta a víz a bécsi utat Dorogon. A képet Hajdú Ákos készítette.

A csatornákat kimosta a csapadék, a Schmidt Sándor Lakótelep 31-34-es tömbje előtti parkolóban a csatornából kitörő víz hordaléka borítja a parkolót és rendkívül büdös. Pincéket is elöntött a víz: a Schiller utcában tűzoltók szivattyúzták a vizet.

Elöntött pince Dorogon a Schiller utcában
Elöntött pince a Schiller utcában (Forrás: K. Roland)

Az Öböl Music Beach területét is megtépázta a vihar
Az Öböl Music Beach területét is megtépázta a vihar (Forrás: Öböl Music Beach/Facebook)

18 órától kezdve közepes erősségű eső esik. Még másodfokú riasztás van érvényben. Rengeteg fa dőlt ki, és olyan információkról értesültünk, hogy a Bocskai Pataksoron villám csapott egy házba, és mentőhelikopter érkezett a várható sérültekhez. Ha több információt szerzünk, azonnal közöljük! Összesített csapadék adattal később jövünk.

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!