Jégzajlás lefújva, közeleg a tavasz

Komáromi mezők

Büszkén kijelenthetjük, hogy az új hónapba lépve megkezdődik az, amelyről a márciusnak szólnia kell: beköszönt a tavasz. Ugyan március első hétvégéje helyenként még fagyos lesz, de a szibériai hideg már a múltté. Jövő hét hétfőn melegfront érkezik, csapadékos idő köszönt be. A tél lassan visszavonulót fúj, ideje kihasználni az utolsó hétvégét és egyet szánkózni, síelni még a hegyekben.

Jeges Duna Esztergomnál 2018.március 1-én

Csütörtökön, március elsején boldogan érkeztünk meg a Palkovics-padhoz, bízva abban, hogy a jég morajló hangjára, úszó táblákra lehetünk figyelmesek. Sajnos nem így történt. A part szélén 1-2 méteres részen kisebb jégdarabokat találtunk a vízben, azonban a tavalyi szép látvány nem ismétlődött meg.

Megfagyott haltetem a Dunánál 2018. március 1-én

Sajnos a jégzajlásra is hiába vártunk, ugyanis nem lepték el a Dunát és semelyik kisebb vízfolyást sem úszó jégtáblák. Közben délután befelhősödött, és este megérkezett a csapadék. A vélhetően utolsó havazás érdemben nem járul hozzá a síkvidéki hótakaró tartós fennmaradásához.

Befagyott a táti Duna-ág 2018. március 3-án

A tavasz erőteljesen közelít, olyannyira, hogy szinte egy hét elteltével pozitív előjelű hőmérsékleti értéket mérhetünk majd. Szombaton délután kisütött a nap, jórészt mindenütt olvadásnak indult a pénteken leesett hóréteg.

Kesztölci dombok 2018. március 4-én

Hétfőn megérkezett a hidegfront. Sajnos úgy tűnik, elbúcsúzhatunk a hótól… Utolsó erőlködésként még hétfő este érkezhet egy kis csapadék, amely kedden már eső forrmájában hull le.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!