Károkat okozhat a vihar vasárnap

Mindenek előtt szeretnénk tudatni, hogy e cikkünk célja nem a riogatás, félelemkeltés. A cikkben nem kívánunk tulzó állításokat eszközölni, illetve nem szeretnénk a cikknek megtévesztő, valóságtól elrugaszkodó címet adni.

Továbbá felhívnánk a figyelmet, hogy a vasárnap érkező vihar(ok) nem biztos, hogy pont térségünkben fognak károkat okozni, de szükségesnek éreztük figyelmeztetni olvasóinkat, hogy a károkozó, szignifikáns jelenségek fennállnak. Mik ezek pontosan?

Vasárnap több hullámban viharok érik el térségünket, melyek véget vetnek a jelenlegi nyárias időnek. A legtöbb meteorológiai portál 2-es riasztással számol, ugyanakkor az Estofex, szélsőséges időjárás előrejelzésre specializálódott portál a 3-as fokozatú figyelmeztetést adott ki térségünkre!
A holnapi nap folyamán több hullámban zivatarok, jó eséllyel szupercella éri el térségünket, mely során tulajdonképpen bármire adottak lesznek a feltételek. Az Észak-Dunántúlon, azaz térségünkben csaphat össze az afrikai eredetű forró légtömeg és a Nyugat-Európa felől érkező hullámzó frontrendszer, amely nedves, hideg levegőt tartalmaz. A két frontrendszer összecsapásával az Észak-Dunántúlon, így térségünkben is zivatarrendszer állhat össze, amelyet szélvihar, nagyobb méretű jég, felhőszakadás vagy villámárvíz kísérhet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyelőre másodfokú riasztást adott ki. Figyelmeztetésükben az áll, hogy heves kísérőjelenségek is társulhatnak a zivatarokhoz, melyek lehetnek szélvihar (60-90 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (2-4 cm) és felhőszakadás (20-40 mm).
A szupercella.hu figyelmeztetése szerint Szlovákiában és Csehország déli részén június 24-hez hasonlóan, ezúttal is tornádó alakulhat ki.
Természetesen Dorog és Esztergom környéki viharvadász csapatunk ezúttal is követi az eseményeket, próbáljuk az eseményeket dokumentálni, illetve ami még fontosabb, hogy facebook oldalunkon folyamatosan frissítésekkel jelentkezünk, ha már pontosabban lehet tudni, hogy mi várható.
Borítókép: Estofex.org

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!