Gyenge zivatarral haladt át térségünkön a hidegfront

Július 31-én, a hajnali órákban haladt át térségünkön az a hullámzó hidegfront, mely akár szombaton délután, valamint vasárnap is okozhat még kellemes meglepetésünket számunkra. A sötét fellegek reggelre elvonultak és már délelőtt kisütött a nap.

Már tegnap este, azaz július 30-án pénteken is figyelmeztettük olvasóinkat, hogy akár villanyfényes is lehet az éjszaka, illetve mennydörgésre ébredhetünk a kora hajnali órákban. Ez az állítás önmagában meg is állta a helyét, csakhogy szerencsére heves viharok nem érték el Dorog és Esztergom térségét.

Több olvasónk is beszámolt tapasztalatairól. Piliscséven 5 óra 15 perc körül kezdett el esni, az eső következtében 19 fokig hűlt a levegő. Süttőn 5 óra körül többen egy hatalmas dörgésre ébredtek fel, majd leszakadt az ég, Esztergom-Kertvárosban is hallani lehetett kisebb robajt.

Tehát ebből sejteni lehet, hogy a zivatar ismét hamar kimúlt és csak kisebb „csendes” eső áztatta térségünket. Dorogi állomásunk összesen 2,98 mm csapadékot mért, tehát ennyit eredményezett a hajnali vihar.

Esztergomi reggeli sétánk alkalmával nem csak a bulizók által péntek este eldobált sörösdobozokra és üvegekre figyeltünk fel, hanem azt is tapasztaltuk, hogy jókora tócsák keletkeztek a mélyebb pontokon. Fotónkon látható, hogy a Szamos cukrászda előtti zebránál is megállt a víz.

Bár délelőttre kisütött a nap, szombaton délután, illetve vasárnap is megdörrenhet még az ég.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!