Kifogásolt a levegő minősége térségünkben

Térségünkben is kifogásolt a levegő minősége a csapadék- és szélmentes időjárásnak köszönhetően. A hidegfront érkezésével javulás várható.

A Levegőhigiénés Index alapján veszélyes volt a levegő minősége Nyíregyházán a tegnapi nap (2018.11.13.) folyamán. További öt helyen, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) napi átlagkoncentrációja alapján egészségtelen volt a levegő minősége. A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján további tizennyolc településen kifogásolt volt a levegőminőség. Ezek az alábbiak: Debrecen, Dorog, Eger, Esztergom, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Oszlár, Pécs, Salgótarján, Sajószentpéter, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Vác, Várpalota, Veszprém.

Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek és növekedhet a krónikus légcsőhurut fellángolások miatti orvoshoz fordulás gyakorisága, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések száma. Nem javasolt huzamosabb ideig a szabadban tartózkodni. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy gépjárművünket csak a legszükségesebb helyzetekben használjuk. Lehetőleg mellőzzük a nem megfelelő szilárd tüzelőanyagok égetését. A helyes tüzelésről bővebb információ található a www.futsokosankampany.hu weboldalon.
A meteorológiai előrejelzés alapján az ország egyes területein megélénkülhet a szél, melynek következtében javulás várható a levegőminőséget illetően.

borítókép: Nemzeti Népegészségügyi Központ
forrás: Tisztifőorvos facebook bejegyzése

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!