Magyarként találkozni egy hurrikánnal

Ophelia hurrikán útvonala. (forrás: erdon.ro)

Mint arról beszámoltunk, Ophelia hurrikán október 16-án, hétfőn délután érte el Írország partjait. A déli partszakaszon 180-190 km/órás széllökéseket mértek. Ugyan mire elérte a szigetországot, trópusi ciklonból mediterrán ciklonná alakult át, de így is pusztító ereje volt.

Felvettük a kapcsolatot Írországban és az Egyesült Királyságban élő ismerőseinkkel, akiknek beszámolóit most ti is elolvashatjátok. Antal, Brigi, Dávid, Kata és Krisztián írta le nekünk, hogy mit tapasztaltak a hurrikánból.


Antal (High Wycombe, Anglia)

„Itt semmi nincs, csak fúj a szél”. High Wycombe Londontól nyugatra fekszik, lényegében a posztomusz hurrikán széle érintette csak.


Brigi (Ross-on-Wye, Wales)

Sárgás égboltra lettek figyelmesek a walesi lakók.

Szombaton ezt írta nekünk: ” Egyelőre annyit észlelünk belőle hogy van ez a heat wave, elég jó idő van, napos, nem esik teljesen szuper szeptember végi beütésű.” Vasárnapra kicsit megváltozott az idő: beborult, a nap vörös koronggá változott és megérkezett az erős szél. A ciklon szaharai homokot hozott magával, ettől tűnik sárgának az ég.


Dávid (Cork, Írország)

„Országszerte bezártak az iskolák, legmagasabb készültséget rendelt el a meteorológiai szolgálat. Az erős szél megbontotta a háztetőket is.” Írország déli partjainál 180-190 km/órás szelekkel ért partot a vihar. Keddre elállt a szél. Felkerült az internetre egy videó, amelyben látható, hogy a Cork City FC stadionjának tetejét szétbontotta az erős szél.


Kata (London, Anglia)

„Hétfő délután érkezett meg a vihar, beborult az ég. A nap elhalványult és vörös színűre változott.” Londont csak a ciklon széle érintette, így szinte csak gyenge széllökéseket észleltek a lakók.


Krisztián (Scunthorpe, Anglia)

„Szürkeség van és szél, a Nap ilyen furcsa színű, a hurrikán miatt.” Amint a képen is látható, a Nap vörös színben pompázott. Scunthorpe Anglia keleti részén fekszik, így csapadékot nem kapott, gyenge szél azonban ott is előfordult.

 

Amennyiben ismerőseitek, családtagjaitok, vagy barátaitok is átélte a vihart, nyugodtan küldje el nekünk a beszámolóját, és megjelentetjük az oldalon! Magyarországon nem kell ilyen időjárástól tartanunk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!