Milyen idő várható az annavölgyi éjszakai túrán?

Mindenkinek örömet nyújthat egy kis túrázás. (Kép forrása: Pixabay.com)

Eljött december 29-e, a hagyományos 2 ünnep közötti annavölgyi túra időpontja! 15. alkalommal rendezi meg az Annavölgyi önkormányzat a túrát, amelyre rendhagyó módon a Tokod Falu Helytörténeti Misszió is becsatlakozik, így idén annavölgyi és tokodi gyülekezőpont is várja az érdeklődőket. A Gerecse Keleti nyúlványán haladó útvonal kifejezetten könnyen végigjárható.

A nagyjából 8 kilométeres túrára több száz túrázót várnak, a sárisáp-annavölgyi polgárőrök és az önkéntes tűzoltók biztosítják az résztvevők épségét. Fejlámpa ajánlott, hiszen éjszakába nyúlik a menetelés.

A legfontosabbról azonban ne feledkezzünk meg. MILYEN IDŐ VÁRHATÓ A TÚRA IDEJE ALATT?

December 28-án hidegfront érte el a térségünket, melynek igazi hatását a mai nap folyamán érezzük. Reggel még gyenge hószállingózást, havasesőt észleltünk, azonban 11 órára már csak közepesen felhős égboltra lettünk figyelmesek. Az erős szél azonban az egész napon keresztül végigkísér minket, habár a délutáni 30-35 km/h-s széllökések estére 5-10 km/h-s erősségűre mérséklődnek.

Folyamatosan kiderül az égbolt.

Röviden: felhős időben indul ez a túra, nagyjából 1-2 fokos időben. Csapadékra nem kell számítanunk, viszont egyre inkább kiderül az égbolt. Mire Dorogra ér a menet, már fagypont alatt alakul a hőmérséklet, bizonyos szakaszokon -1 foknál hidegebb is lehet. A szél ereje jelentősen gyengül.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!