Napos, nyári idő köszöntött be április elsején

Április 1-jén, azaz bolondok napján 25 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, így saját méréseinkre hivatkozva megállapíthatjuk, hogy térségünkben ez volt az első nyári nap idén. A bűvös határt Dorogon és Sárisápon is elértük.

Köd előttem, köd utánam, avagy két olyan időszak között köszöntött be a nyár rövid időre, amikor sapka és télikabát nélkül még nem nagyon kellett kimennünk az utcára. Aztán ahogy beharangoztuk, március végére egyre jobb idő köszöntött be: az utolsó napokban egyre jobb időnk van, március 31-én már bizakodtunk, de végül csak 22 fok körül alakult a csúcshőmérséklet.

Esztergomban ezt mutatta a kocsink hőmérője

Bolondok napján, vagyis április elsején hamar felkúszott a hőmérő higanyszála, a legmelegebb órákban a kocsinkban található hőmérő árnyékban kicsivel több, mint 25 fokot mutatott. Érdekesség, hogy sárisápi állomásunk 25,6 fokot mért.

Dera-szurdok és a naplemente április 1-jén

Délután előkerült a rövidnadrág, a kabátot és a pulcsit eltettük a szekrénybe, majd kirándultunk is egyet a Dera-szurdoknál. A nap már nyugovóra tért, mire visszatértünk a parkolóhoz, de addigra sem csökkent érdemben a hőmérséklet, majd másnap megérkezett a hidegfront…

Így telt tehát az első nyári napunk.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!