Őszies idő várható a hétvégén

Előrejelzésünk szerint hétvégére elromlik az idő.

forrás: freemeteo.hu

Mint azt a képen is láthatjuk nyugat felől 08:00 órakor már belépett térségünkbe a friss csapadékot hozó felhőzóna.

Míg északnyugaton és nyugaton őszies idő várható, addig délen még kellemes késő nyári időre számíthatunk. Északnyugaton és a nyugati térségben többfelé kell számítani felhős időre, amely az esti órákban már csapadékot is hoz magával. Késő délután ez a csapadékzóna eléri a fővárost is, így ebben a térségben is számítsunk záporesőre, néhol kialakuló zivatarokra egyaránt.

A déli szél többfelé megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között várható, de nyugaton csupán 17, 21, ugyanakkor délkeleten akár 28, 29 fok valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

forrás: freemeteo.hu

Vasárnap 08:00 állapotot jelző csapadéktérkép a freemeteo.hu szerint.

Vasárnap megérkezik egy hidegfront, ami további hőmérséklet csökkenést eredményez, és marad a változékony idő. Sokfelé alakulhat ki zápor, zivatar, míg a hőmérséklet 18 és 23 Celsius fok között fog alakulni. Hasonlóan a szombati naphoz a déli, délkeleti országrészben továbbra is 28-29 Celsius fokot mérhetünk, míg nyugaton 10 fokos eltérés is lehet, 15-18 Celsius fok lesz a napi maximum hőmérséklet. Vasárnapra várható a nagyobb csapadékmennyiség, amely elérheti a 10-13 mm-t is.

Érdemes a kültéri programokhoz esernyővel/esőkabáttal készülni, és az évszaknak megfelelően felöltözni, hiszen hűvös időre számítunk.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!