Esős hetünk lesz

Hömpölyög a víz az utcán
Hömpölyög a víz az utcán

Szerdán zápor, csütörtökön újabb eső várható.

2017. szeptember 19. | Frissítve: 

Frissítés: Legfrissebb modellfutásokat figyelembe véve leginkább a szerdára, csütörtökre várható időjárás módosult. Korábban az tűnt valószínűbbnek, hogy száraz szerdát követően nagy mennyiségű csapadék zúdul ránk csütörtökön, most a csütörtöki mennyiség kevésbé tűnik ijesztőnek. Szerdán viszont délután befuthat egy-egy zápor, így szerdán is 60-70% eséllyel várható néhány milliméter csapadék. Csütörtökön 90% feletti a csapadékhajlam, ugyanakkor a korábban prognosztizált 30 mm-t korlátoznánk 10-15 mm-re.

Hétvégén is elázhatunk, de a várható csapadékmennyiség nem lesz jelentős. A délutáni hőmérsékletek a hét folyamán 14-16 fok körül alakulnak, csak szerdán és szombaton lehet ennél melegebb.

Előzmény: Kedden Nyugat-Magyarországon kell tekintélyes mennyiségű csapadékra számítani, de térségünk sem marad szárazon. A nyugati határ menti területekhez képest jóval kevesebb csapadékot várunk, nagyjából 4-7 mm hullhat. Komárom-Esztergom megye nyugati részében 15 milliméter feletti mennyiség sem zárható ki, ennél csak Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye ázhat el jobban.

Szerdán átmenetileg szárazabb időt követően csütörtökön nagy mennyiségű csapadék várható, jelen prognózis alapján térségünkben akár 30 mm-t elérő csapadék is hullhat, várhatóan riasztás lesz érvényben. A csütörtöki esőzésről a napokban még beszámolunk…

Részletesebb előrejelzés itt érhető el: előrejelzés

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!