Pillanatok alatt felszámolták a viharkárokat a tokodi tűzoltók

Augusztus 25-én heves viharok haladtak át térségünkön, mi több egyes településeken, köztük Tokodon is kisebb viharkárok keletkeztek. A tokodi önkéntes tűzoltók felvették a harcot a zivatarral szemben és a lakók segítségére siettek.

Augusztus 20-a után rendszerint megérkezik a nyárzáró hidegfront, idén azonban az évszakváltás szeptember első napjaira tolódik. Nemzeti ünnepünk után maradt a napos, fülledt idő. A labilis légkör miatt azonban olykor zivatarcellák pattantak ki, melyek közül néhány a térségünket is érintette.

Augusztus 25-én, a délutáni órákban felhőszakadás következtében rövid időn belül jelentős mennyiségű csapadék hullott térségünkben. Bánhidi László, a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy a tokodi Temesvári utcában egy ingatlanba is betört a víz, a ház pedig lakatlanná vált. A riasztást követően négy fővel érkeztek a helyszínre, ahol az egység tagjai kiszivattyúzták a vizet az épületből.

Bánhidi Laciék nem sokáig pihenhettek, hiszen ezt követően Ebszőnybányára kellett vonulniuk, ahol egy méretes faág tört le az egyik fáról és az úttestre hullva forgalmi akadályt képzett. A tűzoltók gallyaztak, majd plusz egy taggal kiegészülve lehordták az útról a fadarabokat.

Már álomba szenderültek volna a tokodi tűzoltók, amikor éjfél előtt újabb riasztást kaptak. Ezúttal a Tokodot a Bajnára vezető 1119-es úttal összekötő 1118-as útra siettek, ahol egy nagy faág hullott az egyik sávra. Amíg legallyazták a törzset, addig megérkeztek a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók is és közös erővel megszüntették a forgalmi akadályt. A tokodi önkéntes tűzoltóknak hála sikerült hamar felszámolni a viharkárokat.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!