Térségünk több pontján fagyott ma hajnalban

Így érkezett meg a hidegfront 2020. május 12-én, reggel

Május 12-én, kedden erős hidegfront vetett véget a kora nyárias időszaknak és okozott mintegy tíz-tizenkét fokos lehűlést.

Így érkezett meg a hidegfront 2020. május 12-én, reggel

A hidegfront csapadékot nem produkált, ugyanakkor a szél megerősödött. A legerősebb széllökések az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint térségünkben 50-60 km/h közöttiek lehettek a kora reggeli órákban.

Legerősebb széllökések május 12-én (Forrás: OMSZ)

A hidegfront érkeztével a hőmérséklet mély zuhanásba kezdett, mint az alábbi grafikon is mutatja. (Míg éjfél körül még 19 fokot mérhettünk, addig a reggeli órákban mindössze 7,5 fokot mutatott a műszer.)

(saját mérés)

Délutánra felszakadozott a felhőzet, a nap második felében felhő sem volt az égen. Ennek következtében a hőmérséklet 13,5 Celsius fokig emelkedett. A derült időnek azonban éjszaka meglett a következménye.

Hidegfrontot hozó felhőzet távolodása kelet irányába május 12-én, reggel

Május 13-án, szerdán hajnalban még derült lehetett az égbolt, amelynek következtében Dorogon 0,0 Celsius fokot, Sárisápon -1,1 Celsius fokot mértünk, tehát térségünk egyes pontjain fagyott.

Ezt követően, reggel 6 óra körül megérkezett egy szolid mennyiségű csapadékot okozó felhőzet, amely mindössze 0,2 mm-t hagyott itt maga után.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!