Továbbra is várat magára az idei első nyári nap

Bár pénteken közel jártunk már ahhoz, hogy nyári napunk legyen, végül le kellett mondanunk erről az álomról. A hőmérséklet aznap négy tized fokkal maradt el a bűvös, 25 Celsius-fokos határtól.

Nagy reményekkel vártuk április 17-ét, azaz pénteket, aznap ugyanis megvolt az esély arra, hogy a hőmérő higanyszála egészen 25 fokig felkússzon (mint azt meg is tette az ország több pontján is). Várakozásunk nem volt alaptalan, hiszen már szerdán és csütörtökön is húsz fok fölötti értékeket mértünk.

Meg is hirdettünk egy szavazást a VIP csoportunkban: azt kérdeztük olvasóinktól, hogy vajon mérhetünk-e 25 fokot, vagy azt meghaladó értéket pénteken? 46 voks érkezett az IGENRE, vagyis, hogy szerintük elérjük majd a bűvös határt.

Nos hát nem jött be az elképzelésünk. Reggel 8 órakor már 17 fokot mértünk, aztán kora délután már 20 fok felett alakult a hőmérséklet. A csúcs Dorogon végül 24,6 fok körül, míg Sárisápon 24,5 fok körül alakult. Így tehát kijelenthetjük: nem volt nyári napunk pénteken.

Szombaton is jó idő volt, bár csúcshőmérséklet (legalábbis Dorogon) már jócskán elmaradt a 25 foktól. Az egykori bányászvárosban csak 22,4 fokot mértünk, ám Sárisápon ma 24,4 fokot mutatott a hőmérőnk.

Hogy mikor lesz az első nyári nap? Nem tudjuk, mivel holnap hidegfront jön, néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet is, sőt még záporok is várhatók.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!