Három hét után esett újra eső térségünkben

Mintegy öt milliméternyi csapadékot hozott a húsvéthétfőn érkezett hidegfront. Hétfőn még meleg volt, kedden épphogy 11 fokot mértünk a térségben, szerdán pedig fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

Hosszú, napos időszak zárult le hétfőn délután, amikor is megjelentek az első felhők a horizonton. Dorogon már a késő délutáni órákban is volt egy kisebb zápor, sokan azt hitték, hogy ennyi volt a front. Aztán este 11 körül újra eleredt az eső és amint az a videón is látható, elég szépen esett.

A csapadék erős széllel érkezett, kedden a hideg fuvallatok miatt igen hideg volt, a maximum hőmérséklet 11,5 Celsius fok volt. (Egyébként éjfélkor még 13,6 fok volt, ám reggel már csak 6 fokot mutatott a hőmérő.)

(*Márihalom: Trázsi József adata)

Szerdán aztán tovább csökkent a hajnali hőmérséklet. Reggel a kocsik szélvédőjéről újra le kellett kaparni a jeget, hiszen a -2,1 fokos hidegben az ablakokra fagyott a pára. (Minden bizonnyal a kerti virágok is megsínylették a mínuszokat). Délután már nem volt szükség a télikabátra, a napos, gyengén szeles időben már elég volt a pulóver is.

A folytatásban egyre jobb idő köszönt be, pénteken már 23 fokot is mérhetünk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!