Várhatóan az idei nyár utolsó hőhulláma köszönt be hétvégére

Újra visszatér a kánikula, mi több szombat 0 órától másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfő éjfélig. Augusztus 14-15-i hétvégén újra tombolni fog a hőség, ráadásul az erős napsugárzás hatására szinte pillanatok alatt leéghetünk.

Az idei, roppant száraz nyár folyamán eddig négy hőhullámot kellett átvészelnünk, igaz abból az első bizonyult a leghosszabbnak és a legdurvábbnak. Az idei legmagasabb hőmérsékletet is abban az időszakban mértük, június 24-én 37,8 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála Dorogon.

Több jel is utal már arra, hogy egyre inkább kifelé megyünk a nyárból: a nappalok egyre rövidebbek, a nap már nem háromnegyed 9-kor, hanem este 8-kor megy le, az éjszakák is egyre hűvösebbek. De hát ez az élet rendje.

Ugyanakkor a vakációszezon még nem ér véget, sőt a most előttünk álló hétvégén kifejezetten 34-35 fokos csúcsértékkel kell számolnunk. Aki szeretne még egyet strandolni, az most keresse fel a Palatinus-tavat, a Balatont vagy valamelyik strandot. A hőségben érdemes rendszeresen fogyasztani folyadékot,

Előrejelzésünkben is hangsúlyoztuk: egyre inkább úgy néz ki, hogy a hétfői hidegfront után már nem tér vissza a kánikula és a maximum hőmérséklet sem éri majd el a 30 fokot.

Tehát kvázi a nyárzáró hidegfront, már hétfőn megérkezik, de ez nem tántorítson el senkit attól, hogy maximálisan kiélvezze augusztus utolsó napjait. Néhány évvel ezelőtt még szeptemberben, sőt októberbern is lehetett fürdeni a Palatinus-tóban, így a bátrak még később is nyugodtan megmártózhatnak benne.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!