Vasárnap havazás várható

Vasárnap többfelé havazhat. Térségünkben lepel-3 cm közötti hó hullhat, a magasabb területeken ennél több is.

Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy továbbra sem vesz igazán télies fordulatot az időjárás. Ez részben igaz is, mert a hőmérsékleti értékek továbbra is a sok éves átlaghoz képest magasabban alakulnak, viszont változás történt a havazást illetően. Először – nagyjából egy héttel ezelőtt – úgy nézett ki, hogy hidegbetörés és országos havazás várható ezen a hétvégén. Majd úgy nézett ki, hogy mégsem lesznek kedvezőek a feltételek komolyabb havazás kialakulására, azonban erre is rácáfolt az időjárás, mert tegnap óta ismét magassá vált annak a valószínűsége, hogy Magyarország egyes részein – köztük térségünk – havazzon.

A forgatókönyv szerint vasárnap reggel beborul az ég, majd még a délelőtt folyamán hószállingózás, havazás veszi kezdetét. A talaj közeli hőmérséklet miatt bizonytalan a várható hóvastagság pontos meghatározása, de vasárnap estig lepel-3 cm közötti hóvastagsággal számolunk, amely kedvező feltételek esetén, valamint a magasabban fekvő területeken (különösen Dobogókő és Pilis) ennél több is lehet.

Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás miatt (Forrás: OMSZ)

Vasárnapra elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) havazás miatt. Komárom-Esztergom és Pest megyén kívül még Veszprém, Fejér és Nógrád megyében érvényes a riasztás. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. A Pilisben és a Budai hegységben akár 10 cm körüli hóréteg is összegyűlhet.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!