Záporok után szivárvány is felragyogott

Tovább folytatódik a csapadékos, színes májusi időjárás. Ha valaki nem tudná, hogy milyen hónap van, akkor is könnyen rájöhetne arra, hogy májust írunk.

Lenyűgöző dupla szivárvány Dorog felett (Fotó: Bocsi Enikő)

Kedden egymást érték a záporok, majd napsütés, ismét záporok, este pedig egy szivárvány is színesítette térségünk időjárását.

Jól látható csapadéksávval haladó zápor Esztergomból nézve
Ugyanez a látvány nagy látószögű kamerával fotózva

Dél után néhány perccel érkezett az első zápor, melyet Esztergomból követtünk. Viszonylag intenzív, de rövid ideig tartó csapadékhullást eredményezett.

Még fél óra sem telt el, amikor épp az Esztergomi Bazilika környezetében jártunk, ahonnan elképesztő látvánnyal tárult elénk a Duna felől nagyjából Dorog-Kesztölc irányába haladó csapadéksáv, amely Esztergomban nem, de a fent említett településeken okozhatott némi csapadékot.

Délután is egymást érték a záporok, például 15 óra magasságában, negyed ötkor, ötkor, majd negyed hét körül is záport észleltünk.

Szivárvány a Strázsa-hegyen 2021. május 18-án (Fotó: Tóth Krisztián)

Nem volt még vége a napnak, nem sokkal fél nyolc után kaptunk még egy öntözést, amely során Dorogon és Esztergom-Kertvárosban is szemet gyönyörködtető dupla szivárvány alakult ki.

Dupla szivárvány Dorog felett (Fotó: Kajári Péter)
Szivárvány ragyogott Dorogon (Fotó: Donel Flóra / Dorogi séta)
Szivárvány a dorogi Schmidt Sándor lakótelepen (Fotó: Balogh Evelin)

Esztergomban és Dorogon a nap során összesen 6 záport jegyeztünk fel. Konkrétan Dorogon 4 zápor produkált valamennyi csapadékot, melyekből összesen 3,1 mm gyűlt össze.

Először 12 és 13 óra között hullott 0,2 mm, majd 15 és 16 óra között 2,0 mm, 16 és 17 óra között újabb 0,2 mm, végül 19 és 20 óra között 0,1 mm, mely során szivárvány is kialakult.

Csapadékösszegek alakulása 2021. május 18-án Dorogon

Az utolsó zápor elhaladtával néhány perc alatt teljesen kiderült az ég, a naplemente már felhők nélkül zajlott.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!