Milyen idő volt 16 éve, a terror napján?

A Vas Népe újság 2011. szeptember 12.-i kiadása. (forrás: vaol.hu)

Már 16 éve történt… 16 év hosszú idő, és nagyon sokan nem tudják elfelejteni az akkor történteket. Aznap minden megváltozott, amit a terrorizmusról gondoltunk…

A Vas Népe újság 2011. szeptember 12.-i kiadása. (forrás: vaol.hu)

2001. szeptember 11.-én a New York-ban található Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba csapódott az United és az American Airlines két eltérített repülőgépe. 2995 ember vesztette életét. Ez volt az eddigi legsúlyosabb terrorcselekmény a Földön. Akkor még azt hittük, hogy ez is marad az utolsó, de ez most egy másik történet.

Visszakerestük az archívumból, hogy milyen idő volt aznap, szeptember 11.-én, kedden Budapesten. Sajnos térségünkre vonatkozó adatot nem találtunk, így be kell érnünk fővárosunk archív adataival.

Hasonló idő volt Budapesten, 2011. szeptember 11.-én (forrás: startlap.hu)

Budapesten,  2001. szeptember 11.-én 6:14-kor kelt fel a nap. Ekkor még nem is sejthettük, hogy pár órával később az adást megszakítva a magyar TV-csatornákon is hírt adnak az amerikai támadásról. Hajnalban 11 fok volt, míg napközben 17 fokig melegedett a hőmérséklet. Nagy valószínűséggel hidegfront miatt volt hűvösebb idő. Gyenge széllökések fordultak elő aznap, csapadék azonban nem esett. Mire este 19:03-kor lement a nap, már az egész világ gyászolta az elhunytakat. A következő évek történéseit már ismerjük.

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.
Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!