Ónos eső, havazás, havaseső

Sűrű havazás Dorogon

A csapadékok egész tárháza vonult fel, szerencsére az ónos eső a vártnál kisebb fennakadásokat okozott a térségben.

Sűrű havazás Dorogon

Piros riasztást adtak ki keddre hat megyére (Pest, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Somogy megyére) ónos eső miatt. Szerdán az előbb felsorolt megyék kiegészültek Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékkel, akik szintén ónos eső miatt kapták meg a piros riasztást. Térségünkben ónos esőre narancssárga, havazás miatt első fokú riasztás volt érvényben.

Térségünkben kedden délután ónos eső szitált, de rövid idő után megszűnt. Az átmenetileg borult, de csapadékmentes időnek a 20 óra körül érkező havazás vetett véget, ami szintén csak néhány órán át tartott. Reggel a „várt” ónos eső helyett szerencsére havazás, majd havaseső jellemezte a térség időjárását.

Az utak hókásásak, de fokozott elővigyázatossággal és a megszokottnál lassabban járhatóak voltak.

Országszerte gondokat okozott a közlekedésben az ónos eső. Magyarország északi részén havazás, máshol főleg eső, ónos eső volt a legjellemzőbb csapadékfajta, aminek következtében sajnos több baleset is történt az országban. A Katasztrófavédelem, az ORFK, valamint valamennyi hatóság közleményében kérte, hogy az ónos esővel érintett területeken senki ne üljön autóba! Operatív törzset állítottak a piros riasztással érintett területeken és kétezer tűzoltó állt készenlétben az országban.

Térségünkben és az ország más részein is javult a szmoghelyzet.

2017. január 31 – február 1.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!