Országszerte havazott, de térségünkben sokáig nem maradt meg

Esztergom (Vaskapu), 2018. február

Nyugat-Magyarországon hullott a legtöbb hó, valamint a hegyekben. Néhol 30 cm-nél is több hó hullott. Budapesten 7 cm körüli volt a hóvastagság. Térségünkben sokáig nem maradt meg.

Estig 2-3 cm hó hullott Sárisápon

2018. február 20-án érte el térségünket az a mediterrán ciklon, amely három napig borzolta a kedélyeket. Nyugaton többfelé 20, helyenként 30 cm-nél is több hó hullott. Térségünkben egész nap havazott, de estig egyáltalán nem maradt meg.

Sárisáp 3, Dorog 1 centiméter

Vaskapu Menedékház február 20-án este.

Az országos átlagtól jócskán elmaradva, térségünkben Sárisápon 3, Dorogon 1 cm hóvastagság volt a maximum, amely másnapra elolvadt. Sokáig viszont úgy nézett ki, hogy hiába fehéredik az ország, hiába fehéredik a nagyjából azonos tengerszint feletti magassággal rendelkező Budapest, térségünkbe azonnal elolvadt a hó.

Az esztergomi Vaskapun viszont megmaradt a hó, ott akár 10 centiméternyi friss hóréteg is összegyűlhetett.

Vaskapu január 20-án

Egy síelő Dobogókőn

Gyakori látvány, hogy a nagy parkolóban Dobogókőn égett gumiszagot, csikorgó fékek hangját, és csúszkáló autókat észlelünk. Kedden délután kivételesen jobb látványban volt részünk, ugyanis egy férfi a sípálya felől sílécen érkezett a buszmegállóig.

Valakinek síelni támadt kedve a Dobogókői parkolóban

Térségünkön túl síkvidéken is kifehéredett a táj

Olvasóink által beküldött képek szolgálnak bizonyítékul, hogy térségünktől túl szinte mindenhol fehérbe öltözött a táj. Solymáron hóemberek készültek, valamint Budapesten is több centiméter hó hullott.

Solymár bővelkedett a hórétegben, hiszen már délelőtt elkészültek az első „sváb” hóemberek!

Budapest hegyvidéki részén is hóba burkolódzott a táj. A beküldött kép bizonyítja, több centiméter hó hullott a fővárosban.

Budapest 2018. február 20-án

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!