Csípős reggelen dőlt meg a hidegrekord térségünkben

Fagyos reggelre ébredhettünk október 8-án, ugyanis kedden hajnalban térségünk több pontján is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, sőt még a hidegrekord is megdőlt!

Az előrejelzésnek megfelelően október 8-án csípős reggelre ébredhettünk, melyért többek között a szélcsendes idő és a derült égbolt okolható. Dorogi mérőműszerünk szerint a városban -1 fokig süllyedt a hőmérséklet, de Sárisápon még ennél is hidegebb volt, hiszen ott -2,4 fokot mértünk.

Egy kedves dági olvasónk nyerte a versenyt: az ő eszköze -2,6 fokot mért, állítását pedig a beküldött fényképpel igazolta. Ezt megelőzően április 16-án volt fagy térségünkben (ugyan szeptemberben volt egy talajmenti fagy, de az annyira nem volt jelentős, hogy szóra sem érdemes).

2006 óta, ergo tizenhárom éve vezetünk nyilvántartást a napi legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletekről. Ennek fényében kijelenthetjük, hogy megdőlt a hidegrekord is: a korábbi -0,2 °C, helyett -2,4 °C érték került be a táblázatunkba.

Egyébként a fagy nyomait nem csak a fűszálakon, hanem még a fejmagasságban található faágakon és sövényeken is látni lehetett, a Kenyérmezői-patakon átívelő fahidak is csúszóssá váltak.

A fagyos idő amilyen gyorsan jött, olyan hirtelen távozott is, hiszen október 9-én, vagyis másnap reggel 10 fokra ébredhettünk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!