Erős köd lepte el térségünket

Október 17-én erős köd lepte el térségünk több települését. A nap sugarai azonban utat törtek maguknak és hamar feloszlott a talajmenti felhőréteg.

Csütörtökön reggel öt fokig süllyedt a hőmérséklet, amely két okból számított mérvadónak: egyrészt csípős időben indulhattunk munkába, másrészt kicsapódott a pára és köd keletkezett.

Gyakorlatilag amikor reggel 7 óra felé kinéztünk, 150-200 méterre láttunk csak el Dorog utcáin. Az uszodától a templom felé szemlélve nem vettük észre a buzogányos tornyot, csak amikor már a Széchenyi lakótelep sarkához értünk.

Gondoltunk egyet és felmentünk a Baumithoz vezető úthoz, ahonnan félpanorámás kilátás van a város és Esztergom felé.

A munkaügyi hivatalnál megszűnt, a néhány méterrel magasabban fekvő kanyarnál pedig szikrázóan sütött a nap. Vagyis azt láttuk, hogy a város felett, viszonylag alacsonyan ragadt meg a köd.

Megkértük Lehoczki Dávidot, a Dorogi-Medence szerkesztőjét, hogy készítsen egy képet az erőmű tornyáról. Mi a dombról csak a kémény tetejét láttuk, ő viszont tudott egy egészen közelit készíteni. Látható, hogy ő a városból mintha egy szűrőn keresztül örökítette volna meg a látképet, addig mi szabadon fotózhattunk a kéményt.

Továbbá grátiszként kaptunk tőle egy kálváriás fotót, amely azért látszik halványnak, mert a ködön keresztül készítette.

Aztán 8-9 óra között megindult a köd feloszlása, 10 órára már a múltté lett a látvány. Az Időkép hőtérképe is bizonyította: ahol felszállt a köd, ott meredeken emelkedni kezdett a hőmérséklet.

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!