Érkezik 2024 első hőhulláma

Június idusától kezdve folyamatos felmelegedés veszi kezdetét. A június 17-i héttől már 30 fok feletti csúcshőmérsékleteket mérhetünk, sőt, még a 35 fok is meglehet! Érkezik az idei első hőhullám.

Ha télen megkérdezünk valakit, akkor azt mondja: „elég volt a hidegből, jöjjön a nyár!”. Mikor pedig itt a kánikula, akkor gyakran panaszkodunk arra, hogy „nem bírom a hőséget, jöhetne már egy hidegfront!”. Nos, a következő napokban az utóbbi mondatot minden bizonnyal gyakran fogjuk hallani, hiszen fokozatos melegedés veszi kezdetét.

Ugyan június 15-i hétvégén még 24-25 fok körül alakult a csúcshőmérséklet, a nap olyan erősen sütött, hogy akár többnek is lehetett érezni. Főleg azok érzékelték a perzselő nap sugarait, akik szombaton 15 órától szabadtéren, a tűző napon ülve követték a Magyarország-Svájc mérkőzést.

Nos az első hőhullám június 17-től érezteti a hatását. Bár hétfőn hajnalban még 14 fok körül minimum értéket mérhettünk, a következő napokban éjszaka is egyre melegebb lesz. Bár azért nem lesz zavartalan a napsütés, hétfőn még alulról közelítjük majd a 30 fokot, keddtől viszont már 30 fok feletti értékek várhatók.

Bár csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt lehet pár fokos visszaesés, érdemben ne számítsunk jelentős enyhülésre, sőt péntektől újra felcsavarják a természet a hősugárzót. Jelen számítás szerint pénteken akár 34 fok is lehet. Mivel folyamatosan 30 fok feletti maximumok várhatók, és napközben igen erős lesz a napsugárzás, így gondoskodni kell a megfelelő folyadék bevitelről is.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!