Kérészéletű volt a márciusi síkvidéki hó

Március 23-án, hétfőn reggel átmenetileg fehérré vált a táj. Az átmeneteileg szót nem véletlenül hangsúlyozzuk ki, mivel nagyjából 1-2 órán keresztül láthattuk a lehullott hó nyomait. Szerdán még lehet hózápor, majd visszatér a tavasz.

Március 21-én, szombaton megérkezett a várva várt hidegfront és újra havazott a hegyekben. Dobogókőn például három centiméter esett, igaz vasárnap már erőteljesen olvadt a fehér csoda. A síkvidéki hóra mindössze hétfőig kellett várnunk.

Arra számítottunk, hogy legalább egy-két napig gyönyörködhettünk a szép fehér havas tájban, de a legrosszabb forgatókönyv következett be, így ami délelőtt lehullott, abból délutánra már nem is maradt semmi. Még jó, hogy készítettünk néhány fényképet az utókornak, hiszen a márciusi tél amilyen gyorsan érkezett, olyan sebesen távozott is.

Egyébként amikor havazott, akkor a hőmérő higanyszála megközelítette a nulla Celsius-fokot, majd miután megszűnt a csapadék, rögvest melegebb is lett. Hétfőn (március 23.) összesen 0,4 milliméter csapadék hullott, ami a jelentéktelen kategóriába tartozik. (A szerdait pedig még a noteszünkbe sem jegyeztük fel, mivel nagyjából 5-10 percig szállingózott csak a hó.)

Na de beszéljenek a képek és a felvételek a március 23-i havazásról. Roppantúl jól nézett ki, egyben furcsa volt a virágzó ringlófa és a hulló hópelyhek látképe.

A hétközi havazás után újra visszatért a tavasz, ám március utolsó napjain ismét hidegebb idő köszöntött be. Záport, sőt hózáport is ígértek, végül nem lett belőle Semmi. A március 31-i naplementét pedig több kisebb-nagyobb felhő is megzavarta.

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!