Közel tíz centi hó hullott Dobogókőn

Havazás Dobogókőn 2018. december 12-én

Lassan egy hónapja hullott le az első hó Dobogókőn, azóta viszont több alkalommal melegebbre fordult az időjárás. Most ismét támad Tél tábornok!

December 11-én kedden, a folyamatosan csökkenő hőmérsékleti értékek és természetesen az igen markáns hidegfront miatt újra kifehéredett a Pilis magasabb régiója. A Dobogókőre vezető út 500 métertől már latyakos volt,  600 méteren a sózás ellenére is kimondottan havas csúcsós volt.

Havazás Dobogókőn 2018. december 12-én.

Az esti órákban erős köd telepedett a hegycsúcsra: ottjártunkkor Pilisszentléleki elágazás után már igen lecsökkent a látótávolság. A csúcsra érve rengeteg autóssal, fiatallal találkoztunk, akik a nagy parkolóban csúszkálva élvezték ki a hó nyújtotta örömöket. Természetesen a rend őrei éber tekintetekkel vigyáztak arra, hogy ne történjen baleset.

Havazás Dobogókőn 2018. december 12-én

Mi nem álltunk be a sorba, hanem a sípályához mentünk, hátha sikerül néhány fotót készíteni. A nagy köd azonban túljárt rajtunk, így csak magát a felhőket sikerült lefotózni.

Havazás Dobogókőn 2018. december 12-én

Amikor már hazafelé tartottunk, éppen előttünk csúszott az árokba egy Audi-s, amelynek vezetője a főúton csúszkálva elvesztette az irányítását a jármű fölött és lecsúszott a fák közé. Baleset nem történt, hiszen ott az árok mindössze egy méter mély, de az autó magától nem tudott kijönni.

Havazás Dobogókőn 2018. december 12-én

A hó várhatóan napokig megmarad, Esztergom és Dorog térségének időjárását ezúttal hidegebb idő határozhatja meg.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!