Lecsapnak a Szemétirtók, megtisztul szombaton a dorogi Kajla híd környezete

Január 28-án, szombaton 9 órai kezdettel tartja idei első villámakcióját a BEBTE Szemétirtók csapata. Az önkéntesen 11-ig, azaz két óra alatt tisztítanák meg a hulladéktól, oda nem illő tárgyaktól Dorogon, a Kenyérmezői-patakon átívelő, úgynevezett „Kajla” híd (Mészáros Lázár utca) környékét.

Ha eleged van abból, hogy némelyek városunkat szeméttelepnek használják, vagy egyszerűen csak zavar a közömbösség, csatlakozz villámakciónkhoz. Tegyük rendbe városunkat” – olvasható az eseménynél, ahol arra kérik az érdeklődőket, hogy jöjjenek és segítsenek nekik abban, hogy megmutathassák: Dorog szemét nélkül sokkal élhetőbb.

A szervezők szerint a részvétel nem lehet pénz kérdése, csupán elszántság és tenni akarás szükséges hozzá. Ahhoz, hogy eredményesek lehessenek, hogy példájuk ragadós legyen és hogy a későbbiekben is merjenek „nagyot” álmodni, sok résztvevőt, közreműködőt várnak.

„A Szemétirtók Facebook-csoportba sok helybéli is regisztrált, gyertek, mutassátok meg, hogy valóban tenni akartok a tiszta környezet megteremtéséért. Zsákokat biztosítunk, a hulladék elszállítását megszervezzük. Minden egyébről (kesztyű, szerszámok) a résztvevők maguknak gondoskodnak). Praktikus eszköz lehet a gereblye, és felszerelés a gumicsizma (ez utóbbi csakis annak, aki hajlandó a patakba is beállni).” – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy természetesen havazás vagy esőzés esetén az eseményt elnapolják, s az új időpontról a Facebook oldalukon tájékoztatják a közvéleményt.

„Kérjük, ha biztosan számíthatunk rád a szombati programon, küldj nekünk egy e-mailt a szemetirtok@gmail.com címre” – hangsúlyozták.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!