Nem akar télies fordulatot venni időjárásunk

Hétvégén elmarad a hidegbetörés és a havazás, pedig volt rá esély.

Akik nem az egynapos havazásra vágynak – ami jó formán már másnapra el szokott olvadni – hanem az igazi téli időjárás szerelmesei, azok számára rossz hírünk van: sokáig úgy nézett ki, hogy magas a valószínűsége annak, hogy egy mediterrán ciklon olyannyira kimélyüljön hétvégéig, hogy a hideg mellett akár jelentősebb havazás is kialakuljon a térségben.

Szerdán viszont fordulatot vett a helyzet és jelentősen csökkent a csapadékhajlam. Legfeljebb pénteken délelőtt alakulhat ki csapadék, döntően eső formájában. Így kijelenthető, hogy a tavalyi extrém hideg január után 2018 első hónapja nem hozta meg az igazi hideget, havat.

Pénteken főként délelőtt alakulhat ki kisebb eső, ami mellett megélénkülhet a szél is. A hőmérséklet reggel 3, délután 6 fok körül várható.

Szombaton még időnként lehetnek erősebb széllökések, de az alapszél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -3, napközben 3 fok körül alakul, csapadék kialakulására térségünkben minimális az esély.

Vasárnap hajnalban -2 fokig csökken a hőmérséklet, de napközben is csak 1 fok körül mérhetünk. Csapadék délig fordulhat elő kis mennyiségben, eső, havas eső, magasabb területeken kisebb havazás formájában.

A következő hét eleje csípős reggeleket tartogat, de szerdától újabb felmelegedés van kilátásban. Ezeken a napokon többnyire száraz időben lesz részünk, de kedden havas eső alakulhat ki.

Az átlagosnál enyhébb az időjárás 2018 januárjában (Diagram: eumet.hu)

A február még vehet télies fordulatot, de ilyen távlatban még nem látható, hogy konkrétan mit fog produkálni.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!