Havat hozott a márciusi tél

A 2017/2018-as téli szezon legnagyobb havazását hozta a márciusi tél. Több szabadtéri rendezvényt kellett térségünkben elhalasztani.

Tél és tavasz harca

Március 18-án, szombaton délről egy mediterrán ciklon hatására csapadékossá vált időjárásunk. Először eső formájában hullott a csapadék, késő estétől északkelet felől fokozatosan sarkvidéki levegő áramlott be, így folyamatosan csökkent a hőmérséklet. Térségünkben este tíz óra körül történt meg a halmazállapot-változás. Kezdetben foltokban maradt meg a hó, reggelre viszont kifehéredett a táj.

Márciusi havazás

Dorogon 5 cm, Sárisápon 8 cm

Dorogon a reggeli órákban 5, Sárisápon 8 centiméter vastagságúra hízott a hóréteg, igazi téli tájképre ébredhettünk.

Dorogon 5 cm vastagságú volt a hóréteg

Gyors olvadásnak indult a lehullott hó, Dorogon kora délután már csak 3, estére 1 cm vastagságú volt, reggel viszont már csak mutatóban maradt egy kevés.

Gyorsan olvadt a hó

Elmaradt az Országfutás és a Dorog-Soroksár labdarúgó mérkőzés

Dorog Város Egyesített Sportintézménye és a Dorogi Futókör Sportegyesület közleményében tájékoztatott arról, hogy elmarad a március 17-re meghirdetett VII. Országfutás és Gete Trail terepfutóverseny.

Havas táj

A télies időjárás miatt játékra alkalmatlanná vált a dorogi Buzánszky Jenő Stadion, ezért halasztásra került a Dorog-Soroksár NBII-es labdarúgó mérkőzés. E mérkőzésen kívül – a Békéscsaba-Győr találkozó kivételével – a teljes forduló elmaradt.

Képek:

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!