Heves zivatarokkal zárult a hőhullám térségünkben

Július 23.-án már egy hirtelen kialakult cellából 20 mm-nyi csapadék hullott Dorogon, ám a java ekkor még hátra volt, ugyanis nem is sejthettük, hogy másnap még erősebb vihar várható.

Július 24.-én, hétfőn már dél körül esett, majd délután 15 óra környékén jött a világvége: erős zivatarcella érte el térségünket. Ömlött az eső, majd délután 16:30-ig 39 milliméter hullott! A hőmérséklet reggel 7 órakor 19,7 °C, délelőtt 11 órakor már 30(!), míg délután 13:00-kor 24, 15:00-kor 29,  18:00-kor 20,2 volt.

10 fokos hőmérséklet ingadozás volt reggeltől késő délutánig.

Reggel még semmi sem utalt arra, hogy így elromlik az idő: Gyönyörű napkeltében volt részünk, melyről felvételt is kaptunk:

Csapóné Tündi felvétele, köszönjük!

Délután jött az ítéletidő:  tegnap után újabb zivatar, újabb felhőszakadással. A Kenyérmezei-patak megduzzadt, az utak, parkolók megteltek esővízzel.

Dorog, Bécsi út (Hajdú Ákos)

Megduzzadt a Kenyérmezei-patak.

A csatornákat kimosta a csapadék, a Schmidt Sándor Lakótelep 31-34-es tömbje előtti parkolóban a csatornából kitörő víz hordaléka borítja a parkolót és rendkívül büdös. Pincéket is elöntött a víz: a Schiller utcában tűzoltók szivattyúzták a vizet.

Elöntött pince Dorogon (szerkesztőségünk képe)

Az Öböl Music Beach területét is megtépázta a vihar. (Forrás: Öböl Music Beach/Facebook)

18 órától kezdve közepes erősségű eső esik. Még másodfokú riasztás van érvényben. Rengeteg fa dőlt ki, és olyan információkról értesültünk, hogy a Bocskai Pataksoron villám csapott egy házba, és mentőhelikopter érkezett a várható sérültekhez. Ha több információt szerzünk, azonnal közöljük! Összesített csapadék adattal később jövünk.

 


A cikk legutolsó módosításának dátuma: 2017. 08. 02.

2 thoughts on “Heves zivatarokkal zárult a hőhullám térségünkben

  1. Pingback: Hírek, érdekességek - Dorog-Esztergom térségének időjárása

  2. Pingback: 2017. júliusi időjárás - Dorog-Esztergom térségének időjárása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.